Vés al contingut

Corals

Coral Xiroia

És una coral d’adults, de la qual poden formar part totes les persones a qui els agradi cantar.Els dies d’assaig són els dimarts, de les 21.30 a les 23.00 h.

A part dels assaigs, les actuacions habituals són: els concerts de Nadal i de Final de Curs de l’Ateneu; la participació en concerts col·lectius, aplecs corals i altres trobades; la participació en bodes i altres celebracions tant religioses com civils; i alguns altres concerts que ens puguin sorgir durant el curs.

La Coral Xiroia és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

Nascuda a Lleida, inicia els seus estudis musicals a l’escola de Música del Sícoris Club i finalitza l’especialitat de piano al Conservatori Professional de Música de Lleida.

Inicia els seus estudis de cant amb Rosa M. Pujol. Ha rebut classes de Manuela Soto i Jacques Calatayud. Actualment cursa el grau professional de cant al Conservatori Professional de Música de Cervera amb Josep Ferrer.

Ha participat com a solista en el Glòria d’ A. Vivaldi i en l’Oratori de Nadal de C. Saint-Saëns.

Molt implicada en el món coral de la ciutat, tant com a cantaire com en la direcció de cors, ha participat en diferents cursos de direcció organitzats per l’associació Canta i Estima i per la FCEC, i ha rebut classes d’ Erwing List, Xavier Puig i Elisenda Carrasco, entre altres. Ha estat subdirectora de l’Orfeó Lleidatà, directora de cors infantils tant de l’Orfeó Lleidatà com del Sícoris Club i actualment compagina la direcció de diferents cors: Coral Xiroia de l’Ateneu Popular de Ponent, Coral Sícoris, Coral Vallfogonina i Coral de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Per altra banda és professora a l’Escola de Música de les Borges Blanques, Juneda i Arbeca i està en contínua formació en el camp pedagògic. Actualment s’especialitza en l’ensenyament musical per a infants, seguint el mètode Música per Créixer, de mans de la professora Eulàlia Abad.

La Coral Xiroia és una de les primeres manifestacions de L’Ateneu Popular de Ponent, va néixer el 1980 amb la democràcia. Ha comptat amb els següents directors: Enric Navàs, Montse Bifet, Lluís Mª Virgili, Esther Castelló, Pau Bosc, Iolanda Dolcet i Blanca Julià.

En aquests 30 anys la Coral ha cantat en multitud de concerts, aplecs, festes, celebracions a tot arreu on ens han demanat l’actuació.El nostre repertori durant aquest temps ha tocat totes les formes de cant coral: caramelles, sardanes, balades, nadales, havaneres, música actual, concert simfònic… També hem visitat els pobles i viles de Catalunya amb regularitat, en alguns d’ells, la nostra visita és un acte esperat i obligat cada festa major.

Es pot destacar l’organització i interpretació juntament amb cantaires de totes les corals polifòniques de Lleida del 1er PREMI DE COMPOSICIÓ “ATENEU POPULAR DE PONENT” el 2005, premi patrocinat per la Exma. Diputació de Lleida, que va guanyar el Sr. Pedro Pardo amb l’obra “VISC EN UNA CIUTAT”, i que va ser interpretat per l’ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA”.

Coral infantil

En poden formar part tots els nens i nenes dels sis als setze anys, distribuïts en diversos grups per edats. Els dies d’assaig són els dissabtes, de 10 a 11 i d’11 a 12 h.

A part dels assaigs, les actuacions habituals són: els concerts de Nadal i de Final de Curs de l’Ateneu i la participació en concerts col·lectius, aplecs corals i altres actuacions que ens puguin sorgir durant el curs.

Schola Cantorum de Lleida

És un cor polifònic interterritorial, dins de la demarcació Terres de Lleida de la Federació Catalana d’Entitats Corals. La seva finalitat és el conreu del cant pla o cant gregorià i de les primeres polifonies que se’n van derivar, així com de polifonies posteriors que han pres com a base el cant pla o gregorià.

Va ser creat a Lleida el 5 de maig de 2009.

Hi poden participar cantaires actius (homes i dones) de Lleida i comarques, sense que hagin de deixar els seus respectius cors. També altres persones que no estiguin en cap altre cor, sempre que tinguin una mínima experiència musical i vulguin gaudir interpretant aquest apartat de la música antiga.

Els dies d’assaig són els dilluns, de les 21 a les 23 h.

Nascut el 1946 a Juncosa de les Garrigues, va cursar els estudis de batxillerat i de música al seminari de Tarragona. El 1973 es va graduar a l’Escola Social de Barcelona amb el títol de diplomat en relacions laborals. Va aprofundir en els estudis de música al conservatori de Lleida amb les assignatures d’harmonia, estètica i formes, i sis cursos de cant.

Va orientar la seva dedicació a la pedagogia musical i a la direcció, assistint  de 1975 a 1986 a nombrosos cursos de direcció de cors i d’orquestra amb diversos professors nacionals i internacionals.

Cofundador de l’Ateneu Popular de Ponent.

Creador i director de diversos cors a Lleida i comarques.

Membre del consell directiu de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), des de 1985 fins al 2012, i cap del seu equip tècnic durant vuit anys.

Professor de direcció coral de la FCEC a Barcelona, Girona i Lleida.