Vés al contingut

Banc del Temps

La història del Banc del Temps a Lleida

Què és el Banc del Temps? El BdT forma part de les estratègies posades a punt des dels ajuntaments democràtics —a partir d’una nova demanda social—encaminades a aconseguir una distribució de temps més equitativa dins l’àmbit familiar i veïnal entre homes i dones, atès que ofereix tot tipus d’activitats d’intercanvi per oferir temps i demanar-ne dins un servei cívic que ens atorguem les persones que ens fem socis d’aquest banc i que al mateix temps, ens permeten ampliar els horitzons i les habilitats útils i variades a compartir.

Quant al Banc del Temps, hem d’esmentar que procedeix d’Itàlia. Va sorgir l’any 1992. El sindicat de pensionistes de Parma va portar a terme un projecte l’eix principal del qual era l’intercanvi de temps per resoldre problemes quotidians i carències del grup. Tres anys més tard el projecte es va escampar arreu.
Nosaltres a Lleida, encabits dins les activitats de l’Ateneu Popular de Ponent, estem actius des del 15 de març de 2005, i comptem amb un centenar de socis. Pretenem seguir en el camí que us hem esmentat amb les tasques d’intercanvi de la sorra del temps sociabilitzador per oferir i demanar, que posem a disposició dels socis de l’Ateneu i de la ciutadania de Lleida.

Vine al banc i aporta les teves iniciatives!!!