Vés al contingut

Aula de Música

L’Aula de Música de l’Ateneu imparteix els cursos del Grau Elemental i el primer cicle del Grau Professional de Llenguatge Musical i de diversos instruments.

Poden matricular-s’hi nens i nenes a partir dels tres anys, fent els cursos de sensibilització.

Els instruments que poden escollir els alumnes són: violí, violoncel, piano, guitarra, flauta travessera, acordió, clarinet, saxofon, cant i tècnica vocal.

La matrícula s’efectua normalment durant la segona quinzena de setembre i el curs comença a l’octubre. Els alumnes han de ser socis de l’Ateneu o fer-se’n abans de matricular-se.Paral·lelament als cursos acadèmics s’imparteixen periòdicament altres cursos de formació musical, com: 

  • Curs de solfeig per a adults, d’una classe setmanal (de novembre a juny) d’una hora de durada. A més de la lectura musical i de la teoria, aquest curs pretén inculcar una bona base de cultura musical i una iniciació als instruments.
  •  Curset de guitarra d’acompanyament, pensat per als adults que, sense tenir coneixements musicals, vulguin aprendre a acompanyar cançons amb la guitarra. Té una durada quadrimestral, amb una classe setmanal de dues hores.
  •  Cursets de perfeccionament d’algun instrument, impartits per professors convidats especialistes en l’instrument.

Aquests i altres cursos, de diferents matèries, s’organitzen si hi ha demanda i sempre que s’hi matriculin un mínim d’alumnes.