Vés al contingut

Biblioteca

La Biblioteca de l’Ateneu Popular de Ponent ofereix el servei cultural que poden donar els llibres, revistes, articles de premsa i altre material gràfic als nostres lectors, siguin socis de l’Ateneu o no.

A principis del curs 2010-2011, la Biblioteca ha iniciat un procés de reforma del seu fons per especialitzar-se en continguts relacionats amb Lleida i província i ser un referent a la ciutat en material d’aquest àmbit. Així mateix, l’espai segueix comptant amb una assortida col·lecció de llibres i publicacions relacionades amb els àmbits d’interès dels socis de l’Ateneu: prosa, poesia, guies i literatura sobre viatges, diccionaris i enciclopèdies, etc.

Per ser lector només demanem la fotocòpia del DNI als adults i els joves que ja el tenen, i als més menuts, la del pare i la mare. El nombre de lectors és de 925 fins al dia d’avui. Les persones que hi vénen a fer treballs i consultes acostumen a ser estudiants, o bé algú que hagi de fer qualsevol treball sobre un tema puntual. Així mateix, els estudiants de primària hi vénen a fer els deures que els demanen a l’escola, i sovint ens demanen informació, opinió o aclariments. Tots plegats, grans i petits, n’utilitzen el servei de préstec, si bé són els adults qui més es beneficien d’aquest sistema.

A més de tot plegat, fem diverses activitats —en teniu un recull als enllaços de l’esquerra— per tal de promoure l’amor i l’afició a la lectura, i comptem amb un punt d’accés a Internet a disposició de tots els socis.

L’horari que tenim establert és de 17,30 a 19,30 hores els dimarts. Aquest servei el fem un equip de voluntaris i voluntàries. De moment, tenim enregistrats prop de 8.000 llibres.