Vés al contingut

Qui som?

L’any 1979, alhora que els ajuntaments democràtics, naixia l’Ateneu Popular de Ponent. En el context de la mobilització ciutadana dels anys de la transició, l’Ateneu sorgia a redós del moviment veïnal i, sobretot, d’una reivindicació urbanística, la del Clot de les Granotes. Al llarg de tots aquests anys, l’entitat sempre ha conservat l’inicial component de mobilització popular, art.1,2 i 3 dels Estatuts.

Amb tot aquest bagatge, l’Ateneu sempre ha manifestat una clara intenció de fer ciutadania, de ser un referent de la vida cultural i civil de Lleida. Es pretén donar uns bons serveis als associats —lúdics, formatius, culturals, etc.—, però sempre amb la voluntat de projectar cap al conjunt de la societat lleidatana les nostres activitats. L’Ateneu no pot perdre la seva vocació de presència ciutadana.

L’Ateneu és una entitat oberta en la qual els seus associats poden dur a terme les activitats que desitgin. A partir de la coincidència d’interessos entre diferents grups de persones es van crear les seccions de l’entitat, que podem dir que són el cor de l’Ateneu. Trobareu informació sobre les seccions actuals a l’apartat corresponent d’aquesta web. Hi ha moltes activitats que no han cristal·litzat en una secció concreta, però això no és impediment per dur-les a terme, cada any hi ha diverses activitats, cursos i tallers que complementen les que organitzen les seccions.