Vés al contingut

Cròniques

31 maig 2014 CENTRE DE FAUNA VALLCALENT

Aquesta vegada ens van trobar 21 fotògrafs i un acompanyant. El Sr Lluis Culleré ens va donar la benvinguda al Centre i ens va delitar amb els seus coneixements i anècdotes de cada un dels animals o espècies que hi viuen. 

Tanta va ser l’atenció que una mica més i ens fa oblidar l’objectiu de la sortida, al fons crec que la sensibilitat i sovint les divertides pinzellades humorístiques de les seves explicacions van influir en la motivació i el nivell de les fotografies fetes, o potser els models que, malgrat les greus lesions que els impedeixen tornar a la viure a la natura amb llibertat, van posar amb la millor cara per l’ocasió, però no cal que pequem de tanta modèstia, també llueix el nostre entusiasme, esforç, dedicació i bon saber fer. Felicitats companys.
Amb aquest enllaç podeu comprovar-ho. I tan sol dir-vos, us esperem a la propera. Veniu i participeu.
http://fotografiaateneupopularponent.blogspot.com.es/2014/05/centre
-de-fauna-de-vallcalent.html

12 abril 2014: La Catedral Nova de Lleida

L’Ateneu, conjuntament amb altres entitats de Lleida, havia organitzat al març una visita guiada a la Catedral Nova que ens va semblar molt interessant. És un monument emblemàtic i molt significatiu en la història de la nostra ciutat. A la secció de fotografia vam pensar que paga la pena aprofitar l’oportunitat de recollir fotogràficament els seus diferents espais. 

La Cripta, la Carbonera o les Sotacobertes i Cobertes són llocs als quals no es pot accedir habitualment. Gràcies a l’òrgan rector de la Catedral que ens va obrir les portes i ens va recolzar per fer l’activitat.
Ha estat una de les activitats de la secció amb més participants, prop de 40 persones, així que ens vam organitzar en diferents grups per tal de fotografiar cada indret. Ens sentim força satisfets dels resultats, tant pel testimoni documental que suposa, com pel fet de poder practicar la fotografia d’interior. 
La llum a l’interior de les esglésies no acostuma a ser prou intensa ja que passa per vidres, rebota en múltiples llocs, travessa superfícies translúcides de diferents colors, en determinats punts hi ha raigs de llum directa i en altres no. Sovint trobem àrees amb diferents temperatures de color difícils d’equilibrar. 
A l’interior i a l’exterior vam treballar amb dedicació i ganes el 12 d’abril i aquí teniu una mostra de les imatges que vam captar:
http://fotografiaateneupopularponent.blogspot.com.es/2014/04/blog-post.html

Sortides 8 i 15 de març 2014: Els colors de l’horta, Aitona

Al març els camps de presseguers del Baix Segrià s’omplen de flors i aquest espectacle efímer no ens el podíem perdre. Vam fer dos sortides, els dies 8 i 15 de març, perquè afortunadament el temps ens va acompanyar. La primera sortida la vam fer pels camps d’Aitona i a la segona sortida vam anar des d’Aitona fins a l’Ermita de Carrassumada, de Torres de Segre. Alguns companys van poder fer fotos panoràmiques per recollir el preciós color rosat dels camps en tota la seva extensió, altres es van dedicar a practicar els primers plans i la fotografia macro. També vam trobar algun ametller amb les seves flors blanques tan característiques. 
Després de l’hivern amb els seus colors apagats vam poder captar els colors vius que ens porta la primavera, com podeu veure en aquests enllaços: 
http://fotografiaateneupopularponent.blogspot.com.es/2014/03/els-colors-de-lhorta-aitona.html
http://fotografiaateneupopularponent.blogspot.com.es/2014/03/els-colors-de-lhorta-2-aitona-i-torres.html

Sortida 21-02-2014: La Seu Vella per la nit

A finals de l’any 2013 és van acabar les obres de reparació de la torre de la Seu Vella i es va estrenar una nova il·luminació. Així que vam creure que era una molt bona oportunitat per aprofitar, que tot i al febrer encara es fa fosc aviat, per pujar a fotografiar-la de nit. El divendres 21 de febrer a les set de la tarda vam quedar a l’església de Sant Martí per pujar tots junts. Ni el fred ni un vent gelat que arribava des del Pirineu va fer enrere els once amants de la fotografia que vam arribar a la part més alta del turó, l’esplanada del Castell del Rei, per fotografiar el campanar i la ciutat i vam acabar a l’esplanada dels Apòstols. Algunes de les fotos que ens vam emportar a la nostra càmera les podeu trobar en:

http://fotografiaateneupopularponent.blogspot.com.es/2014_02_01_archive.html

25 gener 2014 Sortida fotogràfica ESTIL FRANCO FONTANA

Al gener vam fer la primera sortida fotogràfica. Catorze aficionats vam visitar el casc antic i, amb els consells i la guia d’Emili Morreres, vam intentar imitar l’estil fotogràfic de Franco Fontana. La sortida va resultar encisadora i ens va aportar una nova mirada tant a la nostra ciutat com a la nostra manera individual de fotografiar. Podeu veure el resultat en aquest enllaç al nostre blog: 
http://fotografiaateneupopularponent.blogspot.com.es/2014/01/blog-post.html