Vés al contingut

Activitats

Aquest any 2014 la Secció de Fotografia de l’Ateneu ha encetat una nova etapa que és, per una banda, continuïtat en la seva trajectòria de difusió i formació en el camp de la fotografia i per l’altra innovació amb l’organització de trobades i sortides per practicar i gaudir junts la nostra afició, proposant temàtiques i llocs variats que ens permetin desenvolupar les diferents tècniques i estils, obert per tot tipus de càmera i accessoris.

Tots hi podeu participar i gaudir sigui quin sigui el vostre nivell, equip o grau d’experiència. Per compartir-ne els resultats hem creat un nou blog: http://fotografiaateneupopularponent.blogspot.com.es/on cada participant a la sortida podrà exposar i compartir una mostra del seu treball.

Quan el visiteu podeu aprofitar per fer-vos seguidors del blog, d’aquesta manera rebreu un avis al vostre correu e. cada vegada que es faci una entrada nova al blog.

Des de la secció de fotografia us volem proposar tallers d’aprenentatge i millora dels coneixements en els diferents aspectes de la fotografia tan caire tècnic com pràctic.

Promoció d’Exposicions, Conferencies, Xerrades d’experiències i treballs que vulgueu compartir.

Si teniu alguna idea o necessitat, us agrairem que ens la feu arribar, la estudiarem per dur-la a terme.

Tallers i cursos que s'oferiran properament

Aviat us informarem de noves propostes de cursos i tallers de fotografia. 

Tallers i cursos disponibles actualment

Taller per a usuaris de càmera compacta ( ANUL·LAT )

Per conèixer les parts de la càmera, el seu funcionament, la composició de la imatge i les corresponents pràctiques.
Inscripcions a secretaria.

Durada: 12 hores
Horari: Dissabtes tarda, de 4 a 7 (aquest horari permetrà fer més pràctiques)
Dies: 29 de març, 5 i 26 d’abril i 3 de maig. 

 

Taller per a usuaris de càmera digital reflex o que es pugui usar en manual ( ANUL·LAT )

Per conèixer utilitzar en manual, durada 20 hores, per conèixer les parts de la càmera, el seu funcionament, la composició de la imatge i les corresponents pràctiques.

Inscripcions a secretaria.
Durada: 20 hores
Horari: Horari: dissabte al matí de 2/4 de 10 a 2/4 de 2 (aquest horari permetrà fer més pràctiques)
Dies: 29 de març, 5 i 26 d’abril i 3 i 10 de maig. 

Xerrades sobre fotografia

Trobades a l’Ateneu per parlar de fotografia en general, cada últim divendres de cada mes. 

Divendres de 20 a 21.45 h
 

CONCURS FOTOGRÀFIC

Davant de la gran festa de la diada d’aquest passat 11 de setembre, la secció de fotografia de L’Ateneu Popular de Ponent s’hi vol sumar i us convidem a participar al “CONCURS FOTOGRÀFIC SOBRE el 10 i 11 de SETEMBRE del 2014”. 
Busqueu entre les fotos fetes i relacionades amb qualsevol acte vinculat a la celebració de la diada 2014, i participeu. 
Les bases del concurs les trobareu al Web de l’ateneu, secció de fotografia.

 


Bases Concurs

Bases del concurs fotogràfic

Sortida fotogràfica a la Seu Vella

NOROC MAROC

El 2 de juny vam inaugurar l’exposició del jove fotògraf Italià Emanuele Nutile, nascut el 1986 a Nàpols. Actualment està acabant els estudis de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya a Barcelona.

A la xerrada de presentació ens va transmetre el seu entusiasme per la fotografia de reportatge i la seva inquietud pels temes socials. Ens va parlar de la seva convivència, vivències i implicacions personals amb aquest grupet de cinc gitanos romanesos assentats a Barcelona, en que es centra el treball exposat.
La col·lecció de fotografies exposades transmeten amb molta sensibilitat la duresa i precarietat del dia a dia d’aquestes persones, el punt de vista i el blanc i negre, marquen l’estil de l’autor que ens apropa i remarca el dramatisme que reflecteixen les imatges, fent-les més reals i properes al visitant.