Seccions‎ > ‎

Altres activitats

A continuació trobareu un recull de les diverses activitats relacionades amb l'Ateneu que no pertanyen a cap secció en concret.

Cantadors de Ponent

Un grup d'amics ens reunim el tercer divendres de cada mes per compartir cançons i sopar. Cadascú porta una mica de menjar i beure per compartir i moltes ganes de cantar i passar-s'ho bé. No es tracta d'una trobada de músics experts sinó d'una activitat on desapareix la separació entre professionals i els que no ho són, on compartim el plaer de cantar i fer música, com s'ha fet tradicionalment arreu. Ens fa molta il.lusió implicar-nos en iniciatives similars..

Per participar-hi només cal venir ..., però si vols més informació tenim un espai web (http://cantaires.ateneulleida.cat) i si tens altres propostes o coneixes iniciatives similars no dubtis a contactar-nos (demana a secretaria de l'Ateneu que et posi en contacte amb altres participants). És una activitat completament oberta i adaptable.

Modelisme ferroviari

Un grup d’amics ens reunim a l’Ateneu un parell de cops al mes per dissenyar i treballar maquetes de trens. Hem treballat diferents maquetes i participat en fires de modelisme.

El curs 2012 vam treballar en el disseny, construcció i decoració d’una maqueta modular d’escala N d’uns 5 metres de llargada aproximadament, i continuarem amb la decoració del diorama ,a escala H0, començat l’any 2011.

L'activitat més important del grup durant el curs 2013-14 és la construcció d'una maqueta modular a escala 1/160 (escala N) d'uns set metres de llargada i que representa més o menys l'estació de Cervera.

Una de les finalitats de la seva construcció és exposar-la a la FIRA EXPOTREN, que es fa a la ciutat de LLEIDA cada any. És una fira d'àmbit internacional pels seus expositors, i on l' Ateneu, a part de la seva participació, també és col·laborador. Informació sobre la fira en aquest enlaç: Expotren 2017.


Grup de teatre

Aquest grup té una fita molt il.lusionant: tornar a posar el teatre a l'ampli escenari de l'Ateneu, espai que com es comprova en aquesta web, ja inclou gairebé tota la resta d'arts com la poesia, la literatura, la música, el cant, la dansa, ... Des del grup de teatre volem participar en altres activitats i us demanem que també us animeu a compartir la nostra passió pel teatre.

Si voleu aprendre amb nosaltres a recitar, a interpretar, a dur a escena, a sentir i expressar i transmetre les emocions i, sobretot, passar-vos-ho molt bé compartint aquesta activitat, poseu-vos en contacte a l'Ateneu per participar en aquest grup, segur que hi trobareu el paper adequat!


Tast de poemes i cançons (recital de poesia i cançó de Sant Jordi 2014)

Divendres 25 d'abril, 20:30h, cafeteria de l'Ateneu.

Per celebrar la Diada, al voltant d’una taula ben parada farem un tast de poemes amb un toc de cançons sobre el què el bon menjar i el bon beure i el seu gaudi han inspirat de temps ençà a lletraferits i cantadors.

En el recital han col·laborat activament la secció de Biblioteca i els cantadors de ponent. Agraïm també la col·laboració de l'empresa Happy Moments per l'excel·lent guarniment de la taula.

Recull de poemes i cançons del recital en format pdf: tast de poemes i cançons.


Les fotografies del recital

Recital tast de poemes i cançons ‎(25_4_2014)‎

 


Taller de teatre 2014: El malalt imaginari (Molière)

El grup de teatre de l'Ateneu hem portat a escena una adaptació feta per Encarna Peinado.

Representacions de l'obra:


Dissabte, 31 de maig, 20:30h, espai Orfeó (dins de la temporada del Consell Participatiu d'aquest espai, feu clic a l'enllaç per a més informació). La jornada teatral la hem compartit amb el grup de teatre de l’associació ASPID que portarà a escena “L’enemic temut” de Jorge Bucay.

Sobre aquesta representació n'hem parlat al programa 
Cafeïna de Lleida TV (en aquest enllaç trobareu el vídeo amb l'entrevista) i també al programa Entrevista un dia + (del 29/05/2014) de UA1 ràdio (104.5 fm) (en aquest enllaç us podeu descarregar un mp3 amb l'àudio d'aquesta entrevista).

Divendres, 6 de juny, 20:30h, Centre Cívic de Balàfia (localització).


Volem agrair la col·laboració de diversos socis de l’Ateneu,  de l’associació Dona Balàfia i de la companyia La Baldufa en aquesta aventura teatral.


El malalt a l'espai Orfeó:

Representació a l'espai Orfeó ‎‎‎(31-5-2014)‎‎‎El malalt al centre cívic de Balàfia:

Representació al centre cívic de Balàfia ‎‎(6-6-2014)‎‎El curs vinent, a la tardor, tenim la intenció de portar aquest muntatge a la 23ª Mostra d'Arts Escèniques "Josep Fonollosa" 2014, a l'espai 3 (antic convent de Santa Teresa).