Vés al contingut

Excursionisme: ruta Terrasa Industrial i Modernista

Dia excursió

Dissabte 28/05/22

Hora

Lloc

Terrasa

QUE?

RUTA PER TERRASSA INDUSTRIAL I MODERNISTA

MATÍ MODERNISME INDUSTRIAL

A mitjans de segle XIX, Terrassa va ser una de les ciutats catalanes i espanyoles capdavanteres en la revolució industrial.

El sector tèxtil, especialitzat en la indústria de la llana, va ser durant més d’un segle el motor econòmic de Terrassa. La burgesia industrial va impulsar moviments culturals com el modernisme i el noucentisme.

En arquitectura destaquen la Masia Freixa, el Vapor Aymerich, Amat i Jover (actual museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya), o el magatzem Farnés, de l’arquitecte Lluís Muncunill. El Parc de Desinfecció, la Casa Josep Maria Coll i Bacardí-Casa Baumann, o l’ermita del Sagrat Cor de Jesús, de l’arquitecte Josep Maria Coll i Bacardí. La reforma de la Casa Alegre de Sagrera, realitzada per Melcior Vinyals, o l’antiga Confiteria Vídua Carné, de Joaquim Vancells.

DINAR: restaurant la Terrassa del Museu

TARDA: visita patrimoni arqueològic i artístic que abasta un període ininterromput des de l’època ibèrica fins ara. Destaquem els testimonis conservats del període del Bisbat d’Egara, però sobretot del segle VI al VII, amb la construcció del gran complex episcopal format per la basílica de tres naus de Santa Maria i el seu baptisteri, l’edifici funerari de Sant Miquel, l’església parroquial de tres naus de Sant Pere, la zona residencial i els espais als cementiris. Els elements artístics més singulars són, a part dels tres edificis religiosos (Santa Maria, Sant Miguel i Sant Pere), les pintures murals de l’alta edat mitjana i romàniques i els retaules gòtics.

 

PER RESERVAR i més informació:

excursionisme@ateneulleida.cat