Seccions‎ > ‎Música‎ > ‎Actes Música‎ > ‎

El cor Schola Cantorum participa a la trobada de cors de cant gregorià

2 d’oct. 2013, 7:33 publicada per Ateneu Popular de Ponent   [ actualitzat el 3 d’oct. 2013, 23:18 ]

El proper diumenge dia 6 d’octubre, a les 18 hores, en el marc de la nau central de la Seu Vella es celebrarà la V Trobada General de Grups de Cant Gregorià de Catalunya. La finalitat de la trobada és practicar un cant comú entre les diferents corals i  oferir un concert de Cant Gregorià a la ciutat de Lleida.

Aquestes trobades tenen caràcter bianual, són itinerants, i se celebren cada vegada en una ciutat diferent de Catalunya. Aquest any la ciutat escollida ha estat Lleida i s’organitza amb el patrocini de l’Ateneu Popular de Ponent i la col·laboració del Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida.

 El programa elaborat s’ha estructurant en un repertori que abasta cants d’Advent i de Nadal. Alguns dels cants no seran desconeguts per una part del assistents al concert, doncs se segueixen cantant en algunes celebracions litúrgiques de l’església i en els monestirs.

 

Les diferents corals que participaran en la trobada vénen de diferents llocs de Catalunya i tenen com a element distintiu cultivar el cant gregorià i les polifonies derivades d’aquell, encara vigent en una part de les celebracions de l’església catòlica. En aquest concert han confirmat la participació dotze corals i 150 cantaires. Algunes de les corals son relativament joves i altres tenen una llarga i dilatada experiència en aquest tipus de cant, havent participat en festivals de cant religiós a diversos països fora de nostres fronteres.

 

Diumenge tindrem ocasió de gaudir d’un tipus de concert no massa habitual a les nostres terres ni en els temps d’avui, però que sens dubte serà d'interès pels amants d’aquest tipus de música.

Comments