Seccions‎ > ‎Música‎ > ‎Actes Música‎ > ‎

“Dissabtes, Música”: KALINA MACUTA, violí i DANIEL BLANCH, piano

9 de des. 2014, 4:33 publicada per Web Ateneu   [ actualitzat el 15 de des. 2014, 4:42 ]
Recital de violí i piano a càrrec de Kalina Macuta i Daniel Blanch.
Aquest duo porta més d'onze anys realitzant concerts de forma ininterrompuda per Espanya. L'any 2004 foren guardonats amb una Medalla per unanimitat en el Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona.
Interessats en divulgar música catalana poc coneguda i de qualitat, en la segona part del programa, varen interpretar 3 peces del violinista i compositor barceloní Joan Manén.


Daniel Blanch, inicia els seus estudis musicals a l’edat de sis anys a l’Acadèmia de Música Ars Nova de Barcelona, obtenint posteriorment el Títol de Professor Superior de Piano amb les més altes qualificacions. 
Ha estat premiat en diversos concursos internacionals, entre ells menció d’honor al Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona i el segon premi al Cicle El primer Palau.
Com a concertista ha actuat a les sales més importants d’Europa, destacant entre elles el Palau de la Música de Barcelona on, la temporada passada, va obtenir un gran èxit amb la prestigiosa Orquestra de Cambra de Praga interpretant un concert de Mozart. 
Darrerament ha llançat al mercat un nou CD amb el segell discogràfic Ars Harmònica, amb obres per a piano de Robert Schumann.

Kalina Macuta, neix a Olsztyn (Polònia) l’any 1978, va finalitzar els seus estudis sota la direcció de Magdalena Szczepanowska a l’Acadèmia de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia amb Matrícula d’Honor. Ha estat premiada amb el diploma d’honor al 45è Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona en la branca Duo-Sonatas, menció especial al 2on Tadeusz Wronsky International Competition for Violin solo, primer premi al 14è International Chamber Music Competition in Lódz formant part del quintet amb piano “Tutte le Strade”.
Kalina Macuta ha format part des de molt jove de la Chopin ́s Academy Music Simphony Orchestra havent estat dirigida pels més importants directors polonesos. Actualment és part integrant de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
Comments