Seccions‎ > ‎Música‎ > ‎Actes Música‎ > ‎

Dissabtes, música a l'Ateneu: Maria Ribera i Jordi Sàbat.

30 de gen. 2014, 9:39 publicada per Web Ateneu   [ actualitzat el 4 de febr. 2014, 2:33 ]
L'Ateneu ha iniciat la segona part de la vont-i-setena temporada de concerts "Dissabtes, Música a l'Ateneu", amb un concert del duo de guitarres Maria Ribera i Jordi Sàbat.
Amb uns excel·lents i efectius arranjaments realitzats pels propis intèrprets, han interpretat un programa eclèctic amb obres que van des de la "Stella Splendens" del Llibre Vermell de Montserrat, fins a les danses espanyoles del lleidatà Enric Granados, passant per l'"Amor brujo" de Falla i obres de Frederic Mompou.
Un concert intimista, deliciosament interpretat i molt agraït pel públic.

El duo Ribera-Sàbat, tot i la seva joventut, té ja una llarga trajectòria amb nombrosos concerts en festivals i cicles de música com: el Festival de Mitjanit de Sitges; el cicle Mas i Mas al Saló del Tinell de Barcelona, el Festival de Guitarra de Girona i la Costa Brava, així com al Museu del Modernisme i a la Casa Amatller, de Barcelona. També han estat invitats al Festival de Cervera i a la Casa Luthier, on sempre els han aplaudit amb èxit i on han actuat en repetides edicions.

Les temporades estables dels "Dissabtes, Música a l'Ateneu" es van iniciar l'any 1986 i s'han desenvolupat anualment sense interrupció. Des d'aleshores han passat per la Sala Nausica diversos centenars d'intèrprets, la majoria joves, que han pogut presentar en públic les seves interpretacions quan, per la manca de sales de concert o de qui els contracti, no poden donar-se a conèixer, però també hem intercalat intèrprets ja amb renom que han ajudat a fer que la programació tingués en conjunt notori interès. A la vegada, amb aquestes temporades hem ofert al públic de Lleida ja més de 250 concerts (d'entrada gratuïta), que és el segon dels objectius pels que es van crear, i que han sigut sempre molt ben rebuts pel públic lleidatà.
Enric Navàs, president. 
Comments