Seccions‎ > ‎

Modelisme Ferroviari

 

Presentació

La Secció de Modelisme Ferroviari, som un grup d'amics i socis de l'Ateneu, que tenim en comú una gran afició al tren i tot el que l'envolta.

En un començament érem només quatre persones i actualment arribem a ser vint persones.

Ens agrada el tren real i particularment el tren en miniatura, amb les seves diferents escales, essent les més habituals per tenir en una casa normal l'escala H0 (1/87) o l'escala N (1/160).

Els diversos components de la secció, poden tenir l' escala H0 o la N.

 

Objectius
 

El principal objectiu de la Secció de Modelisme Ferroviari, és posar en comú tot allò que cadascú de nosaltres fa, coneix, experimenta, etc. en el nostre món, especialment en el tren en miniatura.

Hem de pensar que aquest món/afició, és d'una amplitud de camps i aspectes, que no imagina la persona que no ho coneix en profunditat.

Has d'aprendre a dissenyar maquetes de trens, on has de construir estructures, muntanyes, carreteres, pobles, estacions, rius, ponts, pintura, etc etc etc.

Després sobre els trens, has d'aprendre els diferents sistemes, tècniques, tecnologia, etc de com funcionen i els sistemes de control. Poden circular en sistema analògic, en sistema digital i també controlats per un programa d'ordinador.

Un segon objectiu és fer vàries sortides en grup per visitar les diferents instal·lacions de trens, sobre tot en miniatura, però també real, que hi ha a Catalunya.

Un tercer objectiu és participar en algunes trobades de trens que es fan a Catalunya, la més important un saló internacional del tren “Lleida-Expotren”, que es celebra cada any a la ciutat de Lleida, en el mes de març.

 

Funcionament

La Secció de Modelisme Ferroviari es reuneix en l'Ateneu des del setembre al juny, normalment cada 15 dies i sempre en dissabte a la tarda.

En les reunions cada assistent exposa idees, habilitats, novetats invents, etc etc sobre l'ampli tema dels trens, tant reals com en miniatura.

Molts de nosaltres tenim la nostra pròpia maqueta a casa, i també els nostres propis trens amb les diferents escales i sistemes de funcionar.

En l'Ateneu, disposem d'una aula que compartim amb la secció de Fotografia, on hi hem construït una maqueta amb el sistema de mòduls, en escala N, per poder fer circular trens d'aquesta escala i també disposem d'una instal·lació de l'escala H0, per poder fer circular trens d'H0.

En les reunions, també fem tallers i expliquem uns i altres, les diverses maneres de construir les maquetes, d'aplicar les diverses tecnologies existents i el diversos sistemes i maneres de decorar les nostres maquetes. En resum, uns aprenem dels altres, ens ho passem molt bé i gaudim de la nostra afició.

Si us hi volem apuntar, haureu de fer-vos socis/sòcies de la nostra Entitat, i prèviament podeu demanar a secretaria informació sobre el tema.

 

Comments