01/06/19 Retorn a la Batalla de l'Ebre

10 d’abr. 2019, 9:05 publicada per Memòria Històrica Ateneu Popular de Lleida   [ actualitzat el 10 d’abr. 2019, 9:05 per Ateneu Popular de Ponent ]
En col·laboració amb la Secció d'Excursionisme, l'equip de Memòria històrica  hem organitzat una nova sortida als espais de la Batalla de l'Ebre per al dissabte 1 de juny. En rebreu més informació amb el Bull Bull del mes de maig, però us n'avancem el contingut perquè el tingueu present i si us ve de gust us reserveu la data.
Com ja és costum ens desplaçarem en autocar, i abans d'emprendre camí farem les habituals parades en diferents punts de Lleida per recollir-vos.
Ja en ruta, reaitzarem la primera parada al Pont de Ferro a Flix. A continuació seguirem el nostre viatge fins arribar al monument de Les Camposines (al municipi de La Fatarella), espai de record dels soldats desapareguts durant la batalla. Us convidem a portar flors i escrits o poemes d'homenatge a les víctimes.
Pararem a esmorzar a Corbera d'Ebre. Després anirem fins al municipi de Villalba dels Arcs i a les trinxeres de  Les Devees (també al municipi de La Fatarella), un dels espais històrics de la Batalla de l'Ebre.
Dinarem en un restaurant de Corbera d'Ebre per després entrar al Centre d'Interpretació 115 dies, que ofereix una visió completa del que van significar aquells 115 dies de combats a l'Ebre, tant des del punt de vista de les diferents accions bèl·liques, de les ofensives i de les contraofensives que ambdós exèrcits protagonitzen al llarg d'aquells dies, com des del punt de vista de les conseqüències polítiques que va tenir la batalla tant durant el seu desenvolupament, com després de la derrota republicana. També compta amb una introducció per situar el visitant en la realitat històrica del juliol de 1938.
La reserva de places (màxim 4 places per correu o trucada) la podreu fer a partir del 6 de maig i com a màxim fins al 24 de maig. 
Correu electrònic:  memoriahistòrica@ateneulleida.cat
Un cop us confirmem la plaça haureu de fer el pagament abans del 27 de maig (el preu inclou el desplaçament en autocar, el dinar i l'entrada al Centre d'Interpretació 115 dies)
Comments