Seccions‎ > ‎Humanitats‎ > ‎

Grup d'Estudis HORTARIU


La història dels espais rurals que s’han conformat al llarg dels temps, les tradicions i costums populars, els antics sistemes de conreu i regadiu, la flora i fauna que envolten la ciutat de Lleida, els usos del riu Segre en el passat... tot plegat forma part d’un immens llegat cultural que hem de protegir i preservar.
 
El Grup d’Estudis Hortariu de l’Ateneu Popular de Ponent pretén promoure estudis sobre el territori per conèixer i donar a conèixer la història i valor de l’horta de Lleida i el riu Segre. A través de l’impuls d’iniciatives culturals es volen difondre aquests dos eixos vertebradors de la nostra ciutat per reivindicar la seva importància i, alhora, sensibilitzar la població de la seva situació. Els objectius en que es basa el Grup d'Estudis són:
 
1. Estudi i recerca
Donar a conèixer la història i el valor de l’horta de Lleida i el riu Segre a través de la promoció del seu estudi.
 
2. Acció Cultural
Reivindicar la importància de l’horta de Lleida i el riu Segre mitjançant la realització d'activitats culturals diverses que ajudin a sensibilitzar la població.
 
3. Protecció del patrimoni
Fomentar la protecció del Patrimoni Cultural i Natural vinculats a l’horta de Lleida i el riu Segre divulgant el seu coneixement per impulsar la seva restauració i conservació.
 
4. Difusió
Generar publicacions i continguts a la xarxa que ajudin a la difusió de la nostra activitat d’estudi i recerca sobre l’horta de Lleida i el riu Segre.
 
 
 
Contacte: gruphortariu@gmail.com