Seccions‎ > ‎Humanitats‎ > ‎Bloc d'Humanitats‎ > ‎

III Jornada per la Recuperació del Molí de Cervià

12 d’abr. 2013, 2:27 publicada per Ateneu Popular de Ponent
Després de la suspensió de la present activitat el darrer 23 de març per l’accident mortal que va tenir lloc molt a prop del mateix molí, recuperem la tercera Jornada per la  recuperació del molí de Cervià. Aquest acte està vinculat a l’aplec petit de Grenyana, una tradició recuperada des de fa tres anys després d’estar molt temps perduda. Degut als fets anteriorment mencionats però, aquesta tercera edició vinculada al molí no s’ha pogut realitzar dins de les activitats incloses a l’aplec.

El molí de Cervià és un dels principals exponents del Patrimoni Industrial de la ciutat de Lleida que històricament ha mantingut una estreta relació amb la partida de Grenyana i la  sèquia de Fontanet. La primera referència documentada d’aquest emblemàtic molí fariner la trobem al segle XIII, concretament el 1260, quan aquest era propietat de l’Orde del  Temple. Posteriorment i fins ben entrat el segle XX va jugar un paper molt destacat en el desenvolupament i creixement de la ciutat.

En aquesta tercera edició de la jornada per la seva recuperació, a més de la passejada, hi haurà una xocolatada al finalitzar acompanyada del concert del Pardal Roquer, que  d’aquesta forma, vol mostrar el seu suport a la seva recuperació.

  • DIA: Dissabte 13 d’abril
  • HORA: 16h.
  • LLOC: molí de Cervià (partida de Grenyana)
  • PROGRAMA DE L’ACTE: Passejada per la sèquia de Fontanet i l’horta florida amb xocolatada al finalitzar i concert del Pardal Roquer
  • MÉS INFORMACIÓ: http://molicervia.blogspot.com/