Seccions‎ > ‎Excursionisme‎ > ‎Blog excursionisme‎ > ‎

Retorn a la Batalla de l’Ebre. Dissabte 1 de juny (excursió sobre Memòria Històrica)

15 d’abr. 2019, 4:33 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 26 d’abr. 2019, 5:08 ]
Queda molt per fer en l’àmbit de la Memòria Històrica i per això tornem a visitar alguns dels escenaris on es desenvolupà la Batalla de l’Ebre.

Per conèixer-los i entendre millor la història recent ens acompanyarà com a guia l’historiador Josep Guàrdia.

La primera parada la farem al Pont de ferro a Flix.A continuació visitarem el monument memorial de les Camposines, espai de record a tots els soldats desapareguts durant la batalla, que pertany al municipi de La Fatarella. Us convidem a portar flors i escrits o poemes d’homenatge a les víctimes. Pararem a esmorzar a Corbera d’Ebre.

Després anirem fins al municipi de Vilalba dels Arcs i a les trinxeres de les Devees  (també al municipi de la Fatarella), un dels espais històrics de la batalla de l'Ebre.Dinarem en un restaurant de Corbera d’Ebre per després entrar al Centre d’Interpretació 115 dies, que ofereix una visió completa del que van significar aquells 115 dies de combats a l’Ebre,


Reserva de places (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 6 de maig i com a màxim fins al 24 de maig:

           per correu electrònic a memoriahistorica@ateneulleida.cat 

Un cop us confirmem la plaça haureu de fer el pagament abans del 27 de maig (el preu inclou el desplaçament en autocar, el dinar i l’entrada al Centre d’Interpretació 115 dies).


Ċ
Excursionisme Ateneu,
26 d’abr. 2019, 5:08
Comments