Seccions‎ > ‎Excursionisme‎ > ‎Blog excursionisme‎ > ‎

Arenys de Mar i CCCB, especial Salvador Espriu, el 9 de novembre

21 d’oct. 2013, 5:18 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 13 de nov. 2013, 0:29 ]
Amb motiu del centenari del naixement de Salvador Espriu la secció d’excursionisme us volem acostar a tots els vessants del poeta, narrador i dramaturg català.

Per això, us proposem visitar Arenys de Mar, de la mà de l’arenyec Ramon Verdaguer, per descobrir els principals símbols espriuans del municipi, entre ells, i com no podia ser d’una altra manera, el cementiri de Sinera.

A la tarda ens desplaçarem fins a Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), per gaudir de l’exposició temàtica “Espriu: He mirat aquesta terra” que preten apropar al públic d’avui la vida i l’obra de l’escriptor i mostra el seu paper central en la Catalunya contemporània.

Espriu s’interroga sobre les grans qüestions humanes. La mostra evoca el mite de Sinera; el compromís ètic davant de la guerra civil i de la postguerra; la defensa de la cultura catalana en temps difícils; el fenomen Espriu quan va esdevenir una referència indispensable de la cultura espanyola; la seva visió d’Espanya, basada en el diàleg i la tolerància; la candidatura al Premi Nobel, i el  món imaginatiu, de vegades grotesc, de vegades evocador, d’una potència extraordinària.

Data: dissabte 9 de novembre.

Hora de sortida de Lleida: 8 h.

Inscripcions: per correu electrònic a excursionismeateneu@gmail.com fins al 7 d’octubre.

Per telèfon al 973 24 71 72, a partir del dia 8 totes les tardes

Ċ
Excursionisme Ateneu,
21 d’oct. 2013, 5:20
Comments