Seccions‎ > ‎Excursionisme‎ > ‎

Blog excursionisme


Expo Universal de Dubai del 2 al 8 de desembre 2021

7 de juny 2021, 0:31 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 30 de juny 2021, 23:53 ]

A finals d’aquest any es durà a terme a Dubai un esdeveniment de gran repercussió mundial i l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida vol oferir als seus socis la possibilitat de visitar-lo. Es tracta de l’Exposició Universal de Dubai i la temàtica gira entorn a “Connectant Ments, Creant el Futur” sent els subtemes Sostenibilitat, Mobilitat i Oportunitat  en una superfície de gairebé 450 hectàrees. En aquest viatge també visitarem la capital de l'emirat de Dubai, l'emirat de Sharjah on podrem gaudir de la posta de sol entre les dunes i gaudir de l'espectacle de les danses del ventre. Pel que vulguin més emocions visitarem l'impressionant Burj Khalifa per gaudir de les vistes de Dubai Mall. Abans de marxar dels Emirats arribarem fins Abu Dhabi, per visitar el Museu del Louvre.

Reserva de places (màxim 4 places, del 14 al 18 de juny i per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva)Sortida amb el Tren dels Llacs i destinació La Pobla de Segur el dissabte 2 d'octubre de 2021

6 de nov. 2020, 8:07 publicada per Ateneu Popular de Ponent   [ actualitzat el 27 de maig 2021, 5:13 per Excursionisme Ateneu ]

Per iniciar aquest nou curs 2021/2022, us proposem el viatge, que es va cancel·lar amb motiu de la pandèmia, cap a La Pobla de Segur amb el Tren històric dels Llacs. Tenim previstes les visites a la fàbrica de licors Portet, el museu dels Raiers, passejada pel municipi tot gaudint dels seus edificis modernistes i finalitzarem amb un dinar.

Reserva de places per al viatge: Màxim quatre persones, del 14 al 18 de juny i enviant un correu electrònic a: excursionisme@ateneulleida.cat

Un cop us confirmem les places i us diguem el preu del viatge, n’haureu d’abonar el 50% -fins el 30 de juny- al compte corrent que us indicarem.

PORTO / VIGO, del 8 al 12 d'octubre de 2021

26 de febr. 2020, 13:19 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 26 de maig 2021, 4:36 per Ateneu Popular de Ponent ]

Aprofitarem el pont del Pilar per visitar la ciutat de Porto on farem tres nits i el darrer dia ens aproparem a la ciutat de Vigo.

Us proposem un viatge complet i com ja és habitual en els viatjes d'excursionisme Ateneu més personalitzat d'acord amb les preferències dels socis. Visitarem la ciutat de Porto, passejarem pel barri de la Ribeira, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, descobrirem una de les regions més belles de Portugal la Vall del Duero, Guimaräés, Braga, Baiona  i finalment Vigo amb visita al centre històric entre d'altres llocs.

Animeu-vos!!!!


Reserva de places (màxim 4 places, del 14 al 18 de juny i per correu electrònic a  excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).


Catedral Modernista de Nulles, Monestir de Santes Creus i Calçotada, 22 de febrer de 2020

3 de des. 2019, 21:55 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 26 de maig 2021, 3:47 ]

 

Que us sembla poder descobrir una joia modernista de 1917 obra de Cèsar Martinell (deixeble de Gaudí) i que es troba de camí al Monestir cistercenc de Santes Creus. Abans de dirigir-nos al Monestir ens desviarem per fer una visita guiada a la Catedral del vi de Nulles, farem un viatge en el temps a través d'anècdotes i explicacions amenes sobre la història, l'arquitectura i procés d'elaboració dels vins i caves Adernats. Finalitzarem amb un tast de vins i cava acompanyats d'un aperitiu amb productes Km0. Seguidament ens dirigirem al Monestir cistercenc de Santes Creus que data del 1158. És una de les joies medievals de Catalunya, aplega mostres de nombrosos períodes, des de la façana romànica, que incorpora un gran vitrall gòtic, fins a retaules interiors que daten del segle XVII. El conjunt monumental el forma principalment l’església, la sala capitular, el Dormitori, la Torre de les Hores i el Claustre gòtic. Dintre es poden visitar els dos mausoleus gòtics al costat de l’altar major dels reis Pere el Gran, i Jaume II el Just i la seva muller Blanca d'Anjou, que van ser mecenes del monestir i van escollir ser enterrats en aquest espai religiós al costat de l’altar major.

Finalment i després d’una gran jornada hem pensat d’assaborir de la gastronomia tradicional de l’Alt Camp amb una calçotada. Els calçots van començar a popularitzar-se a partir de mitjans de segle passat tot i que l'origen de la calçotada podria ser de finals de segle XIX. 

Reserva de places a partir de 7 de gener  (màxim 4 places per correu o trucada). 

Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).

Per telèfon al 682 621 792 (de 18 a 20 h)

Per saber més sobre les propostes de la Secció d’Excursionisme consulteu la pàgina web de l’Ateneu www.ateneulleida.cat/seccions/excursionisme (properes activitats o al bloc de la secció) o adreceu-vos a la Secretaria de l’Ateneu.

Senderisme, el 26 de gener de 2020

3 de des. 2019, 21:53 publicada per Excursionisme Ateneu

 

Sortida a Alquezar i el cami de les Chimiachas el 26 de gener de 2020

Un grup de socis estan interessats en realitzar diferents activitats de senderisme i compartir-les amb la resta de socis. La primera proposta pel mes de gener serà a Alquezar, cami de les Chimiachas i visita a l’abrigall de Quizans (pintures rupestres). Dificultat mitja. Durada aproximada 3 hores.

Si voleu acompanyar-los feu un correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat o truqueu al telèfon al 682 621 792 (de 18 a 20 h). Us passarem la informació del lloc de sortida i la resta d’informació de l’activitat.

Senderisme Sortida circular al Mont-roig el 17 de novembre de 2019

4 de nov. 2019, 13:00 publicada per Excursionisme Ateneu

Mont roig
Un grup de socis estan interessats en realitzar diferents activitats de senderisme i compartir-les amb la resta de socis. La primera proposta inclou la visita a la Font de la Fabregada i l’Ermita de Montalegre. Podreu veure pedres de Bauxita i plantes interessants. Dificultat mitja.

Durada aproximada 2 ½/3 hores.

Si voleu acompanyar-los feu un correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat o truqueu al telèfon al 682 621 792 (de 18 a 20 h). Us passarem la informació del lloc de sortida i la resta d’informació de l’activitat.

Alacant – Del 5 al 8 de desembre de 2019

3 d’oct. 2019, 13:04 publicada per Excursionisme Ateneu

Hem pensat aprofitar aquests dies per visitar la província d’Alacant, única que ens falta per completar el nostre coneixement del País Valencià. La província d’Alacant sempre ha estat relacionada amb el sol i les platges, però els visitants es sorprenen quan descobreixen el seu patrimoni històric i artístic.

Us proposem sortir el dia 5 de desembre després de dinar i viatjar fins Alacant. Visitarem Orihuela on va néixer i viure el poeta Miguel Hernández, Elx amb el PalmeraL declarat Patrimoni de la Humanitat, Novelda, la Vall i el Castell de Guadalest i la ciutat d’Alacant. El diumenge 8 després de dinar tornarem a Lleida.

Reserva de places: (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 7 d’octubre. Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva). Per telèfon al 682 621 792 (de 18 a 20 h)

La Jonquera-Ribesaltes, 12-13 d'octubre (excursió sobre Memòria Històrica)

21 de maig 2019, 11:43 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 2 de set. 2019, 4:01 ]

La secció d’excursionisme amb la col•laboració de l’equip de Memòria Històrica us tornem a proposar desplaçar-nos fins a la Catalunya Nord. Dissabte al matí farem una visita guiada al Museu Memorial de l’Exili a la Jonquera (MUME).

Després de dinar anirem fins al municipi de Colliure on visitarem la tomba d’Antonio Machado. De camí farem una parada fotogràfica amb una breu explicació al pas fronterer de Portbou.

L’endemà visitarem el Camp de Ribesaltes, que duu el nom oficial de Camp Mariscal Joffre. Avui dia és un museu de la memòria per explicar la persecució i l’assassinat de poblacions de jueus.

Els primers presoners de Ribesaltes, però, serien els republicans espanyols obligats a fugir pels Pirineus a partir del gener del 1939. El colonialisme i l’estigmatització de les poblacions considerades apàtrides, treballadors estrangers, refugiats o ciutadans d’un país enemic formen part de la història europea que es vol explicar i conèixer en aquest museu.

Reserva de places: (màxim 4 places) Per correu electrònic a memoriahistorica@ateneulleida.cat

L’excursió va adreçada a les persones sòcies de l’Ateneu, però si hi esteu interessats i no en sou, no dubteu a contactar amb nosaltres.

Un cop us confirmem la plaça, haureu de fer el pagament abans del 20 de setembre per completar la vostra reserva.

Retorn a la Batalla de l’Ebre. Dissabte 1 de juny (excursió sobre Memòria Històrica)

15 d’abr. 2019, 4:33 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 26 d’abr. 2019, 5:08 ]

Queda molt per fer en l’àmbit de la Memòria Històrica i per això tornem a visitar alguns dels escenaris on es desenvolupà la Batalla de l’Ebre.

Per conèixer-los i entendre millor la història recent ens acompanyarà com a guia l’historiador Josep Guàrdia.

La primera parada la farem al Pont de ferro a Flix.A continuació visitarem el monument memorial de les Camposines, espai de record a tots els soldats desapareguts durant la batalla, que pertany al municipi de La Fatarella. Us convidem a portar flors i escrits o poemes d’homenatge a les víctimes. Pararem a esmorzar a Corbera d’Ebre.

Després anirem fins al municipi de Vilalba dels Arcs i a les trinxeres de les Devees  (també al municipi de la Fatarella), un dels espais històrics de la batalla de l'Ebre.Dinarem en un restaurant de Corbera d’Ebre per després entrar al Centre d’Interpretació 115 dies, que ofereix una visió completa del que van significar aquells 115 dies de combats a l’Ebre,


Reserva de places (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 6 de maig i com a màxim fins al 24 de maig:

           per correu electrònic a memoriahistorica@ateneulleida.cat 

Un cop us confirmem la plaça haureu de fer el pagament abans del 27 de maig (el preu inclou el desplaçament en autocar, el dinar i l’entrada al Centre d’Interpretació 115 dies).


Castell de Mur i Botigues de Salàs. Dissabte, 6 d’abril

28 de febr. 2019, 10:30 publicada per Excursionisme Ateneu

Aquesta sortida al Pallars Jussà és per conèixer dos indrets representatius de dos èpoques diferents de la comarca . Pel matí visitarem el conjunt medieval de Mur, castell i col·legiata. Desprès de dinar farem un petit viatge retrospectiu a la nostra infància a través les Botigues Museu de Salàs. Per completar ens aproparem a la singular Torre de Barta.

Reserva de places: (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 6 de març. Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).Per telèfon al 682 621 792 (de 16 a 18 h). Confirmada la vostra reserva haureu de fer el pagament fins al 23 de març.

1-10 of 82