Art i Ciutat: el grafit a Lleida

4 de juny 2013, 9:50 publicada per Ateneu Popular de Ponent   [ actualitzat el 4 de juny 2013, 11:05 ]

Per aquest mes de juny hem preparat un passeig per visitar els grafits de la canalització. Amb la col·laboració d'Amics de la Seu Vella, Cercle de Belles Arts, Òmnium Cultural i Escola dArt Ermengol.

  • Dia i hora: dissabte 22, 10.30 h 
  • Lloc: Davant de les instal·lacions de BTT de Pardinyes.
Per a més informació sobre l'art del grafit a Lleida, us convidem a llegir el següent text de Rulo López:

El grafit a Lleida ve arrossegat pel moviment del hip hop i una moda ja present a Estats Units 10 anys enrere.
Arriba al nord-est de la ciutat, a Pardinyes, entre el 1989-1890, amb pioners com, Rulo, Krudel, Keke, Sermon, Sik, Fil, Psta, Grillo, Snock i molts d’altres. De la unió d'aquests es va crear urbansoldierz que senzillament és un grup d'amics que es divertien pintant a Pardinyes. Ens tro
bem al mur del riu que creua la ciutat on es van començar les obres d'art que cada cop son més elaborades. Moltes capes de pintura sobre formigó amaguen tots aquest a

Qualsevol raconet podia ser un motiu per pintar. Veïns del barri van  anat cedint al llarg de molts anys les seves parets (la carbonera, el nys fins a l'actualitat. Van ser decorades parets mortes en el barri fent així de Pardinyes el nostre quadre.
carrer Xavier Puig i Andreu, l’avinguda Pearson, l’avinguda de Tortosa, el carrer Sant Pere Claver), fent del grafit alguna cosa comuna al barri.
Han canviat molt els materials amb els que realitzem els grafits, d'aquí que amb aquesta evolució personal i material podem realitzar unes obres més detallades i més completes. S'han realitzat events internacionals de grafits, que es realitzen cada any per tot el món, també a Lleida el MEETING OF STYLES, molta gent ha conegut la ciutat de Lleida seguint aquest moviment i Lleida s'ha donat a conèixer a tot el món.
Actualment hi ha espais urbans a la ciutat que han trencat una mica amb la norma, exposen el grafits com el que són, un art visual, una exposició exterior, que l'artista vol compartir.

Així es l’art del grafit a Lleida, un art molt extens i un treball personal que segueix alimentant la ment dels artistes.