Blog‎ > ‎

El llibre que he llegit: La ciutat invisible, d'Emili Rosales

24 de febr. 2014, 2:20 publicada per Web Ateneu
Aquest mes us proposem La ciutat invisible, d'Emili Rosales, Ed. Proa, 233 pàgines. 

És un apassionant relat amb intriga que se situa al regnat de Carles III. A la biblioteca disposem de diversos exemplars per a llegir-lo i deixar-lo després a un altre lector.

Desitgem que us agradi i que vulgueu comentar-lo el dia indicat, junt amb la professora Montserrat Torres coordinadora del grup de lectura.

La Ciutat Invisible de Emili Rosales:

La Ciutat Invisible és una novel·la d’aventura personal i de misteri històric. Té com a rerefons una inconfessable història d’amor i com a desencadenant l’avidesa que provoca la suposada existència d’un quadre perdut de l’últim gran mestre de la pintura italiana, Giambattista Tiepolo. Tant un motiu com l’altre ens duen del present més rabiós al segle XVIII, rere la pista dels plans avui oblidats i quasi secrets del rei Carles III de crear una gran ciutat al delta de l’Ebre, a imatge de Sant Petersburg –la ciutat ideal erigida a la desembocadura del Neva-, sota l’emmirallament de Nàpols i la seva badia, potser de Venècia i els seus canals, i en el context d’una cort il·lustrada, que va atreure músics, arquitectes i pintors de tot Europa.

Una novel·la fascinant que ens commou i que ens aboca a uns episodis que haurien pogut canviar la nostra història.       (Contraportada del llibre de Editorial Proa).

EMILI ROSALES CASTELLÀ (Sant Carles de la Ràpita, 1968) es va donar a conèixer en el món de les lletres amb els llibres de poemes Ciutats i mar (1989) i Els dies i tu (1991). Amb les tres novel·les publicades la dècada passada, La casa  de la platja (1995), Els amos del món (1997) i Mentre Barcelona dorm (1999), la crítica el va assenyalar com una de les veus més interessants de la nova generació de novel·listes. Ha estat col·laborador habitual dels diaris Avui i La Vanguardia i és editor.

Gaudiu força amb la seva lectura!. Ens retrobarem per comentar-lo amb la professora Montserrat Torres, el dijous 27 de febrer a les 19h. a l’aula de Pau Claris,12. 


Dia i hora: dijous 27 de febrer, a les 19 h..

Lloc: Aula Pau Claris, 12. 

Comments