Blog‎ > ‎

8/11/18 Commemoració del bombardeig de Lleida

22 d’oct. 2018, 11:33 publicada per Ateneu Popular de Ponent
COMMEMORACIÓ DEL BOMBARDEIG DE LLEIDA

Xerrada i projecció del documental,
"El braç de les fúries", homenatge a les víctimes del bombardeig de Lleida

Pel Periodista Jordi Guardiola.

El 2 de novembre de 1937 nou bombarders “Savoia Marchetti” de l’Aviazione Legionaria italiana van deixar caure les seves bombes sobre Lleida. En menys de 5 minuts van provocar més de 200 morts, centenars de ferits i van atemorir una indefensa població de 40.000 habitants. Una bona part de les víctimes eren alumnes del col·legi Liceu Escolar, que va quedar arrasat pel bombardeig. “El braç de les fúries” és un documental de Lleida TV de 2007 que ho recorda mitjançant testimonis de supervivents, familiars de les víctimes i historiadors, a la vegada que ensenya imatges i fotografies fins aleshores inèdites. També demostra, amb proves documentals, l’autoria dels fets que fins llavors s’atribuïa a la Legió Còndor alemanya i facilita una relació de les víctimes de l’atac.

Jordi Guardiola Florensa. Periodista i coautor -juntament amb José Carlos Miranda- del documental 'El braç de les fúries' (2007). Al llarg de la seva carrera professional ha treballat en diversos mitjans de comunicació a Lleida i Barcelona i, actualment, és el director de comunicació del grup municipal del PDeCAT a la Paeria. La major part de la seva trajectòria ha estat vinculat al grup Segre, on va arribar a ser subdirector de la desapareguda Segre Ràdio i narrador, durant setze temporades, dels partits de futbol de la Unió Esportiva Lleida. També va ser cap d'esports de Lleida TV i col·laborador habitual al diari Segre. Posteriorment va treballar cinc anys a la Cadena SER a Barcelona (2010-15) on va ser narrador dels partits del Barça i, més tard, editor de l'informatiu Hora 14. Al 2016 també va formar part de la secció de Política del programa '8 al dia' amb Josep Cuní.
És autor d'una novel·la, 'Sense partit' (2010), i d'un llibre de fotografies dels pobles de Lleida, 'Racons de Lleida' (2018), a part d'haver participat en diverses obres col·lectives

Dia i hora: dijous 8 a les 19:00h.
Lloc: Sala Nausica.
Comments