Blog‎ > ‎

ANUL·LAT Cine Fórum -Un món per gaudir-Títol: Diplomàcia.

29 de gen. 2019, 10:49 publicada per Ateneu Popular de Ponent   [ actualitzat el 18 de febr. 2019, 12:26 ]
ANUL·LAT
Cine Fórum
UN MÓN PER GAUDIR
Títol: Diplomàcia.
Títol original: Diplomatie
Any: 2014 Durada: 80 min. País: França Direcció: Volker Schlöndorff Guió: Volker Schlöndorff i Cyril Gely. Gènere: Drama dins la II Guerra Mundial. Basada en fets reals.
Sinopsi: El cònsol suec (Dussollier) s’ha d’entrevistar, a l’hotel Meurice, amb Dietrich von Choltitz (Arestrup), el governador militar alemany de París, membre d’un llinatge de militars prussians molt disciplinats. L vèncer al general per tal que no executi l’ordre d’activar els explosius que farien volar els principals monuments de la capital francesa: el Louvre, Nôtre-Dame, la Tour Eiffel, etc. Es tracta d’impedir que "Cremi París", com ha ordenat Hitler.
Alguns comentaris:
"El que proposa el director alemany és apassionant. Schlöndorff es limita a tancar en una habitació l'ombra d'un dilema de monstruoses conseqüències"
"Peça teatral que no renega de la seva condició. Un treball d'actors que repassen brillantment les excel·lències d'una ciutat irrompible i els matisos psicològics de la banalitat del mal"
"Pla i contraplà submergeixen l'espectador en un context històric i emocional d'altíssim nivell, encara que coneguem el desenllaç per endavant.”
a missió del cònsol consisteix en con
“Una pel·lícula memorable, una lliçó d'història i de cinema. 'Diplomàcia' hauria de projectar-se en les escoles. Vegin-la, corrin!”
Dia i hora: dijous 21 a les 19h.
Lloc: Sala Nausica.
Comments