Blog

Aquí trobareu un recull de les darreres notícies i activitats relacionades amb l'Ateneu. Si voleu accedir al nostre antic blog general, ho podeu fer des d'aquest enllaç
Així mateix, recordeu que també podeu visitar els blogs independents de les seccions d'Excursionisme, Humanitats, Memòria històricaMúsica Arts Plàstiques i Fotografia.

SCHOLA CANTORUM

28 de nov. 2019, 9:54 publicada per Ateneu Popular de Ponent

SCHOLA CANTORUM


Participació als cors de Nadal

de l’associació    de pessebristes de Lleida

Dia i hora dijous19 a les19:30h

Lloc:Institut d’Estudis Ilerdencs.

CINEMA VERSIÓ ORIGINAL

28 de nov. 2019, 9:46 publicada per Ateneu Popular de Ponent

“IL GATTO PARDO”

Director Luchino Visconti

Sicília1860 un príncep orgullós es resisteix a canviar d’estil de vida.

Versió original en italià, i retolada en castellà.

Dia i hora: divendres 20 a les 18:30h.

Lloc:Sala Nausica

EL LLIBRE QUE HE LLEGIT

28 de nov. 2019, 9:44 publicada per Ateneu Popular de Ponent

EL LLIBRE QUE HE LLEGIT

“Un altre pas de rosca”

De Henry James

És una de les històries de pormés famoses de tots els temps, no tan sols per la seva sorprenent efectivitat,sinó també per l’absència dels trucs tradicionals de la literatura de terror. El lector es trobarà en un paisatge estiuenc i assolellat, en una vella, còmoda i tranquil·la casa de camp anglesa, amb una jove institutriu que haurà d’encarregar-se d’un parell de criatures singulars i encantadores. I el lector haurà de decidir si el món irreal i al·lucinant que de cop hi apareix és una percepció raonable o bé, per contra, el resultat de la imaginació insana de la, en aparença, assenyada institutriu. La impressió que deixa aquest clàssic indiscutible s’assembla a la de l’horror de la incertesa o al vertigen del dubte que no sabem reduir.

Dia i hora: dijous 19 a les 19:00h.

Lloc: Biblioteca de l’Ateneu

CINE FÒRUM

28 de nov. 2019, 9:43 publicada per Ateneu Popular de Ponent

UN MÓN PER GAUDIR

Títol: Magnòlia

Títol original: Magnòlia

Any: 1999 Durada: 188’.País: Estats Units

Direcció: Paul Thomas Anderson, Guió: Paul Thomas Anderson

Gènere: Melodrama

Sinopsis: La pel·lícula consta de nou trames paral·leles ambientades a la Vall de San Fernando, a Los Angeles, un nen prodigi, el presentador d'un concurs de televisió, un ex-nen prodigi, un moribund, el seu fill perdut, la dona i l'infermer del moribund. Són històries aparentment independents, però que guarden entre si una estranya relació.

Dia i hora: dijous 21 a les 19h.

Lloc: Sala Nausica.

CINEMA VERSIÓ ORIGINAL

28 de nov. 2019, 9:40 publicada per Ateneu Popular de Ponent

CINEMA VERSIÓ ORIGINAL
“EL DORADO”

Protagonitzada per  John Wayne i Robert Mitchum, versió original en anglès i la comentarem en anglès, per descomptat. A càrrec de Ferran Solsona, conductor d’aquesta activitat.

Dia i hora: dimecres 18 a les 19h.

Lloc: Sala Nausica.

ASTRONOMIA

28 de nov. 2019, 9:37 publicada per Ateneu Popular de Ponent

ASTRONOMIA

Curiositats del sistema solar 4.

A càrrec del professor Adolf Boldú.

El sistema solar és la nostra casa, encara que ens pugui semblar un lloc massa allunyat del nostre dia a dia. Continuarem amb l'estudi que vàrem començar el passat mes de juny i que ens ha de servir per a comprovar que molts dels seus elements ens són familiars, atès que compartim un mateix lloc en aquest vast univers, però que d'altres ens sorprenen per la seva diversitat i contrast amb el que ens resulta més proper.

Us proposem un llarg viatge que no té l'obligació de quedar-se  només dins l'estricte sistema solar.

Dia i hora:dimecres, 11 a les 19h.

Lloc: Sala Nausica

CINEMA VERSIÓ ORIGINAL

28 de nov. 2019, 9:34 publicada per Ateneu Popular de Ponent

Dins de les activitats del Banc del temps pel 40 aniversari, veurem 3 pel·lícules en versió original en francès, anglès i italià

NOTRE DAME DE PARIS

Musical basat en la novel·la de Víctor Hugo

Enregistrat al Palau de Congressos de Paris l’any 1998

Cantat en francès i retolat en castellà

Dia i hora: dimecres, 4 a les 18:30h.

Lloc:Sala Nausica.

28/11 El llibre que he llegit

28 d’oct. 2019, 11:50 publicada per Ateneu Popular de Ponent

Comentarem el llibre CAROL de Patricia Highsmith (1921-1995) és una novel·la d’amor entre dones, que es llegeix amb la mateixa fascinada atenció que desperten les novel·les “policíaques”. Carol comença amb la trobada entre Therese, una jove escenògrafa que treballa de dependenta i Carol, una dona recentment divorciada, que entra a la botiga a comprar una nina per a la seva filla i canvia per sempre el curs de la vida de la jove dependenta. Dia i hora: dijous 28 a les 19:00h. Lloc: Biblioteca de l’Ateneu

21/11 Cine Fòrum

28 d’oct. 2019, 11:45 publicada per Ateneu Popular de Ponent

UN MÓN PER GAUDIR Títol: Green Book. Títol original: Green Book Any: 2018 Durada: 130 min. País: Estats Units Direcció: Peter Farrelly Guió: Brian Hayes Currie, Peter Farrelly i Nick Vallelonga Gènere: Comèdia dramàtica. Basada en fets reals. Sinopsi: Anys 60. Tony Lip (Viggo Mortensen) és un rude italoamericà del Bronx que és contractat com xofer del virtuós pianista negre Don Shirley (Mahershala Ali). Tots dos emprendran un viatge per a una gira de concerts pel Sud dels Estats Units, on Tony haurà de tenir present "El llibre verd", una guia que indicava els pocs establiments on s'acceptava als afroamericans. Són dues persones que hauran de fer front al racisme i els prejudicis, però a les que el destí unirà, obligant-los a deixar de banda les diferències per sobreviure i prosperar en el viatge de les seves vides. Dia i hora: dijous 21 a les 19h. Lloc: Sala Nausica.

20/11 Taula Rodona

28 d’oct. 2019, 11:43 publicada per Ateneu Popular de Ponent

Taula rodona amb afectats directes per la confiscació del govern franquista dels diners a particulars i entitats a l’acabar la guerra civil, amb participació entre altres de Laura Cervera, presidenta de la associació de perjudicats per la confiscació del govern franquista i d’altres afectats com la Sra. Monné . Dia i hora: dimecres 20 a les 19h. Lloc: Sala Nausica

1-10 of 590